• AMERİKA WAT
  • KORE VE BEN
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ AVRUPA
  • KOZMETİK DEMİŞKEN

    24 Kasım 2013 Pazar

    BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK #24kasım

          Bugün öğretmenler günü; baş öğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bir çok zaferi kazanması eğitimci yanından dolayıdır her zaman öğretmenlere gerekli değeri vermiştir bu sebep ile her 24 Kasım da ÖĞRETMENLER  GÜNÜ tüm Türkiye de kutlanır en ilgisiz öğrenci bile hayatında en az 1 kere öğretmenine  1 adet karanfil almıştır değil mi ben şahsen her öğretmenler gününde okulumuzun kapısına gelmiş çiçekçi ablalardan bir karanfil kapabilmek için yarıştığımızı hiç unutmuyorum sınıf annelerimiz para toplardı topluca hediye almaya giderdik sınıf başkanlığı ve yardımcılığı yapmışlığım vardır :P (havamı da atarım)
    Tüm öğretmenlere benden bu karanfil hediye olsun^^


    Özellikle Atamızın Öğretmenlerimiz için yaptığı konuşmaları, şairlerimizin yazdığı şiirleri ezberler tüm okulun önünde sergilerdik nasıl eğlenirdik hem ailelerimiz hem öğretmenlerimiz gurur ile dinlerdi bizleri  sevinçten havalara uçardık flüt ile Öğretmenlerimize şarkılar çalardık sesimiz güzel olmasa da koro kurardık. 



    hep beraber söyleyelim


    Öğretmen sevgimizin başlangıç sebebidir Atatürk ; 
    bknz : (*) HÜRFİKİR Gazetesi, Orhan SUAT, Lüleburgaz, Sayı: 8632
    Atatürk, okulların sadece bilimsel eğitim yeri olmadığı görüşündedir. Ona göre okullar, memleket sevgisine ve bağımsızlık fikrine giden yolları içerir. Bunun yanında, memleketi kurtarmak için çalışan herkesin ilim sahibi olması gerektiğini de özellikle belirtir:
    "Mektep genç dimağlara, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete muhabbeti, istiklal şerefini ogretir. İstiklal tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takibi lazım gelen en doğru yolu belletir. Memleket ve milleti kurmaya calisanlarin ayni zamanda mesleklerinde birer namuslu mütehassis ve birer alim olmalari lazimdir. Bunu temin eden mekteptir." *
    bu siteye bir göz atmanızı tavsiye ediyorum...


    Günümüzde Atamızın Öğretmenlere verdiği değer Ülkemizde yok olmak üzere bunun bilincinde olan birisiyim Atanamayan öğretmenler (linke bakınız) ve ülkemizin değerlerini yetiştirecek geleceğimizi eğitecek olan bu eşsiz insanların yaşadığı haksızlıkların farkındayım aslada sessiz kalmadım kalanlarında vicdanını sınarım! 

        Dün öğretmenlerin başına gelenleri düşündükçe benim ilk okul lise günlerimden bu güne ne değişti diyorum insanlara neler oluyor da bu manzaralarla karşılaşıyoruz. Öğretmenlere sesimizi yükseltmeyi boşverin ! arkamızı dönüp gitmeyi saygısızlık bilirdik biz yalnış anlaşımla olmasın ben 89 doğumluyum yani çok eski bir vakitten bahsetmiyorum ama nasıl bu hale geldik ...



    Atamız öğretmenlerine  bu şekilde değer verirken yukarıda ki görüntüler nasıl bir ahlak barındırır sorarım size?  




    Dünyanın bir çok yerinde Öğretmenlere davranışlara bir kaç örnek veriyim sizlere

    -Güney Kore'yi ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz yüksek lisans için oraya gitmeyi planladığımı bir çok kez gündeme getirmiştim BAKIN Güney Kore de Öğretmenlik nasılmış?  

    Dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler Güney Kore'deki kadar kıymetli değil... Eğitime büyük önem veren ülkede zengin ve popüler olmanın en iyi yoluöğretmen olmak... Bazı öğretmenlerin yıllık kazancı 4 milyon doları buluyor. Türkiye'de ise öğretmenlerin maaşı OECD ortalamasının yarısı bile değil...


    -Çin: Öğretmene saygı gösterilmesi kanun gereği. Çin de Öğretmenlik doktorluk ile eş sayılıyor ve bir o kadar da değer veriliyor

    -ABD: Öğretmenlik, bayan mesleği olarak görülüyor. Ortalama 3 bin dolar maaş alıyorlar. Sosyal tesis, öğretmenevi ve kampı yok. Öğretmenin kıyafet zorunluluğu da yok. Tek sorunları öğrencilerin disiplinsiz olması!
                              
    -Avustralya: 1. derecedeki bir öğretmen ortalama 2 bin 500 dolar maaş alıyor.

    Fransa: Stajyer bir öğretmenin maaşı bin 100 dolar civarında. 30 yıllık bir öğretmen 2 bin 500 dolar civarında net maaş alıyor. Öğretmenlerin çeşitli kariyer grupları var. Öğretmenlere eğitsel faaliyetler için ek ödenek veriliyor. Maaş karşılığı 26 saat derse giriyorlar. 

    İngiltere: Usta öğretmenler ortalama 5 bin dolar civarında maaş alıyor.

    Japonya: Yeni başlayan bir ilkokul öğretmeninin maaşı aylık 2 bin dolar civarında. 

    TÜRKİYE:  Habere bakınız ! Öğretmenlerin en büyük sorunlarından biri olarak 'itibar kaybı' gösteriliyor. Ayrıca Türkiye'de 100 binden fazla öğretmenin atanmayı beklemesi, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da getiriyor.




    2 yorum: