• AMERİKA WAT
  • KORE VE BEN
  • GENÇLİK OTOBÜSÜ AVRUPA
  • KOZMETİK DEMİŞKEN

    20 Mart 2014 Perşembe

    KOREYE GIDINCE BEN SERISI 1 <İLK DURAK Haeundae ( 해운대 )>

    Merhaba arkadaşlar uzun zamandir planladığım bir yazı serisi vardi. Kore`ye gittigimde kesinlikle görmeliyim dediğim yerlerin listesini yapmaya koyuldum ve orasi hakkında yasayan gören arkadaslardan bilgiler almaliya başladım. Fakat yazıyı   tamamlamak için Koreden bir arkadaşım ile kontak halinde olduğum için hem onun hem de benim ortak zamanlar yaratmam gerekti kendisi Kore de yaşadığı için saat farki nedeniyle kontakta olmak çok zorladi bizi ama kendisi o kadar nazik biri ki bana harika resimlerden olusan dosyalar hazirladi ve bunlar hakkinda bilgiler de iletti ve benim yazi yazabilmem için de gerçekten çok tesvik etti :)
      Bu neden ile canım Arkadaşım
    Heo Namjae`ye sonsuz teşekkürler. ..
      ~~고마워 친구 ^^ ~~

    Ilk olarak kendisi de benim gibi gezmeyi çok seviyor ve Busan da yasiyor bu nedenle  Busan ve o cevrede cekilen fotograflardan olusturdugum küçük bir Koreyi gezelim eglenelim temali bir yazi serisi planliyorum umarim beğenirsiniz: )

           
          Bugün Haeundae ( 해운대 ) `den bahsetmeye çalışacağım size bahsedeceğim yerler benim kendi şahsi tercihim sonucu gerçekten merak ettiğim yerlerdi sizlerinde merak ettigi yerler varsa oralarida sizin için araştırıp yazmaktan mutluluk duyarim... sorular icin yorum bolgesine yazabilir, katalk id : realistyazar ya da direk mail atabilirsiniz cansuyildiz1903@hotmail.com
                              
    evet hedef belirlendi :D




    Haeundae harika bir plaja sahip ve bu plaj Busan`ın  güneydoğu ucuna dogru yer alıyor. Sehir merkezindeki Busan ana demir yollari ile plaja yaklasik 40 dakikaya varabiliyoruz.


    Busan da kıyı şeridi boyunca oldukça populer bunun en büyük sebebi de şehir merkezine oldukça yakin ve ulaşımı da cok basit olmasi :)


    Ayni zamanda plaj bir çok festivale ev sahipliği de yapiyor bu neden ile sahil hic boş kalmiyormuş ...



    Busan da gün  batımı gerçekten bu fotoğrafı cok kiskanmistim oraya gittigimde bu yazımı  linkleyerek çektiğim fotografi ekliycem kendime not olsun :) 

    Ve gelelim benim asıl buraya gitmek isteme sebebime ...
    Bendeniz bir Su ürünleri Muhendisi adayıyım bu sebeb ile Kore`ye yuksek lisansa gitme karari almamda en büyük etmenlerden biri de Haeundae`di. Bu bolge de balıkçılık ileri derece de gelişmiş konumda. 



    Balıkçılık oldukça gelişmiş demiştim degil mi benim kadar sizi eğlendiriyor mu bilmedim ama ben şimdiden çok heyecanlıyım...
    Bunun dışında geceleri de bir ayri guzel burada


    Hani derler ya geceleri şehrin bir başka yüzü görülür diye gercekten öyle: )


    Sizce de muazzam değil mi :) 
    Demek ki ne yapiyorsunuz siz de gezi defterinize Haeundae`Yi not ediyorsunuz veburaya tık tık yapip bilgileri not ediyorsunuz. 
    Bu da yetmez diyorsaniz
    Aşağı da verdiğim linklere iyice bakinip duruyorsunuz...

    Festivaller eglenceler ve daha fazla bilgi için Tık Tık lar buradan ayni zaman da Korean Tourism Organization ile de baglantiya gecip bilgi alinabilirmis buna cok sevindim :) Sanırım Kevin beyi bolca ziyaret etmeliyiz :)
    Canım Arkadaşım Heo Namjae çok cok teşekkürler:) 

    Thank you so much my dear friend Heo Namjae , I'll keep with your supports.






    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder